Nationaldemokrat häktad för grov misshandel

Publicerad 2011-03-08

En 22-årig nationaldemokrat har begärts häktad vid Norrtälje tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för att grovt ha misshandlat en man i 50-årsåldern.

22-åringen greps och anhölls tillsammans med en 35-årig man vid 03-tiden på lördagsnatten den 26 februari. Offret ska vara en man i 50-årsåldern som misshandlades svårt på en gata i Hallstavik. Han vårdades senare på Norrtälje sjukhus, skriver Upsala Nya Tidning.

Så sent som i september förra året skrev 22-åringen en artikel på Nationaldemokraternas nättidning Nationell Idag. Han har tidigare kandiderat till kommunfullmäktige i Norrtälje för Nationaldemokraterna och varit aktiv som ungdomsrepresentant i partiet.
Ulrika Lindén

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA