110222_nd_464.jpg

De nationaldemokratiska nämndemännen Mattias Karlstrand och Sanna Hill vill inte kallas för nazister. Foto: Expo

Nationaldemokrat JK-anmäler Expressen

Publicerad 2011-05-10

De nationaldemokratiska nämndemännen Sanna Hill och Mattias Karlstrand kallades "nazister" i en artikel i Expressen. På tisdagen anmälde partiet Expressen till JK för förtal. UPPDATERAD.

Enligt Medievärlden.se har Nationaldemokraterna har bland annat reagerat på formuleringen att "två nazister blir domare i Södertälje Tingsrätt. Båda tillhör Nationaldemokraterna. Båda hatar judar och förnekar Förintelsen."

Citatet kommer från artikeln "Domstollarna", publicerad i Expressen den 5 maj i år.

På Nationaldemokraternas partiorgan Nationell idags sajt står det att anmälan har gjorts efter att en vänsterpartist dömts för att ha kallat sverigedemokraten Patrik Ohlsson för rasist och nazist.

Nationaldemokraterna är ett högerextremt parti som öppet samarbetar med nazister. De har två mandat i kommunfullmäktige i Södertälje.

UPPDATERING: På tisdagseftermiddagen skrev nationaldemokraten Sanna Hill på tidningens sajt att hon inte ställer sig bakom anmälan.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro