Misshandelsdömd nazist bar kniv på permission

Publicerad 2011-02-11

En 22-årig aktivist i Svenska motståndsrörelsen ertappades av polis när han bar kniv i centrala Landvetter. Mannen avtjänar för närvarande ett fängelsestraff för grov misshandel.

Kniven hittades av spanare från polisens ungdomsgrupp som visiterade 22-åringen. Det var i Landvetter centrum den 21 januari i år. Kniven beslagtogs och 22-åringen erkände brott mot knivlagen på plats.

22-åringen avtjänar för närvarande ett ettårigt fängelsestraff för en grov misshandel i Brunnsparken i Göteborg. Det var i slutet av september 2008 som 22-åringen och tre andra SMR-aktivister svårt misshandlade en man som befunnit sig i närheten av en av SMR:s demonstrationer.

Kriminalvården vill inte säga om 22-åringen befann sig på permission när han begick brottet. Han ska dock släppas från fängelset tidigast i början av mars.

Ledningen till Svenska motståndsrörelsen har i ett internt uttalande sagt åt sina aktivister att beväpna sig. Åklagarmyndigheten i Västra Götaland gav 22-åringen åtalsunderlåtelse för knivbrottet.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA