Nazist döms för våld mot polis

Publicerad 2011-04-19

En 21-årig man från Kristianstad med kopplingar till den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen har dömts för att ha vridit om tummen på en polis i samband med ett ingripande.

Det var i juli förra året som två poliser konfronterade 21-åringen för att han drack öl på allmän plats i centrala Kristianstad. 21-åringen vägrade lämna ifrån sig ölburken och sa att han hatade polisen.

När polisen skulle omhänderta mannen blev han våldsam och vred bland annat om tummen på en av poliserna.

Nu har 21-åringen dömts för våldsamt motstånd och vållande till kroppsskada till 4000 kronor i dagsböter. Han ska även betala 1800 kronor i skadestånd till polisen han skadade.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro