Nazist erkände bombtillverkning

Publicerad 2011-09-30

Den 28-årige amerikanske nazisten Jeffrey Harbin erkände på måndagen innehav och transport av explosiva medel. Harbin planerade att genomföra aktioner längs den Mexikanska gränsen. Planerna avslöjades av en FBI-informant.

Den 14 januari i år bestämde FBI-informanten ett möte med Jeffrey Harbin. Informanten hade fått uppgifter om att Harbin tillverkade bomber som skulle användas till "operationer" vid gränsområdet mellan USA och Mexiko. Efter deras möte stoppas Harbins bil av FBI, som fann material för tillverkning av bomber och en hemmagjord granat vars sprängkraft skulle kunna leda till omfattande skador, skriver FBI på sin hemsida.

Jeffrey Harbin riskerade upp till 20 års fängelse för tillverkningen. Men eftersom han erkänt, så kommer han inte att dömas till mer än fem år. Förundersökningen har letts av FBI. Dom kommer att meddelas 13 december.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA