Nazist erkände bombtillverkning

Publicerad 2011-09-30

Den 28-årige amerikanske nazisten Jeffrey Harbin erkände på måndagen innehav och transport av explosiva medel. Harbin planerade att genomföra aktioner längs den Mexikanska gränsen. Planerna avslöjades av en FBI-informant.

Den 14 januari i år bestämde FBI-informanten ett möte med Jeffrey Harbin. Informanten hade fått uppgifter om att Harbin tillverkade bomber som skulle användas till "operationer" vid gränsområdet mellan USA och Mexiko. Efter deras möte stoppas Harbins bil av FBI, som fann material för tillverkning av bomber och en hemmagjord granat vars sprängkraft skulle kunna leda till omfattande skador, skriver FBI på sin hemsida.

Jeffrey Harbin riskerade upp till 20 års fängelse för tillverkningen. Men eftersom han erkänt, så kommer han inte att dömas till mer än fem år. Förundersökningen har letts av FBI. Dom kommer att meddelas 13 december.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro