Nazist erkänner narkotikabrott

Publicerad 2011-02-09

Använde beroendeframkallande medel. En 28-årig man från Söderhamn använde amfetamin och bensodiazepiner i september förra året. Mannen har kopplingar till nazistiska Svenskarnas parti.

Det var i Söderhamn i september förra året som den nu 28 år gamla nazisten använde narkotikan. I förhör med polisen har han erkänt att han gjort sig skyldig till narkotikabrott.

Åklagaren vill att mannen döms till att betala 1500 kronor i dagsböter.

Både amfetamin och bensodiazepiner är starkt beroendeframkallande. Bensodiazepiner är vanligt förekommande i lugnande medel som säljs på recept, men finns även i narkotikaklassade preparat.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro