Nazister tände eld på en sovande man

Publicerad 2011-12-13

En 20-årig man har gripits i Kanada misstänkt för att 2009 ha tänt eld på en sovande filippinsk man. Tidigare har en 25-åring gripits för samma dåd. Båda greps efter att en förundersökning inletts mot nazistorganisationen Blood and Honour.

I oktober 2009 skakades Kanada av nyheten att någon tänt på en man. Mannen sov på en övergiven soffa i centrala Vancouver. Polisen startade en stor utredning och polisens hatbrotts-avdelning inledde spaning mot Blood and Honour vilket ledde till att både 20-åringen och 25-åringen som har samröre med organisationen kunde gripas.

25-åringen misstänkts även för att 2009 ha slagit en svart man medvetslös. I samband med det dådet har ytterligare en 39-årig man gripits. Även 39-åringen är misstänkt för ett flertal vålds- och hatbrott, bland annat attackerade han en latinsk kvinna och hennes pojkvän 2010 och 2008 gav han sig på en svart man, rapporterar Vancouver Sun.

Rättegången väntas starta den 23 december.
Daniel Vergara

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA