Nazistadvokat döms till 50 års fängelse

Publicerad 2011-11-10

En domstol i USA dömde på onsdagen advokaten Edgar J. Steele till 50 års fängelse för att ha försökt arrangera ett mord på sin fru och sin svärmor. Steele har tidigare försvarat flera medlemmar i nazistorganisationer.

För att få ut försäkringspengar försökte Steele anlita en torped som skulle placera en bomb under hans frus bil. En annan bomb skulle placeras under Steeles egen bil för att sprängas när ingen satt i den. Men torpeden som han försökte anlita berättade hela planen för FBI, som då började avlyssna Steele. Två gånger lyckades FBI avlyssna samtal där Steele planerade sitt dåd.

Samma dag som bomberna var tänkta att sprängas greps Steele, skriver Seattle weekly.

Efter att Steele greps har anhängare till honom kallat rättegången för en "häxjakt" och menar att FBI grep honom på grund av att hans politiska åsikter hotar den amerikanska regeringen. Steele har tidigare varit advokat för flera medlemmar i nazistorganisationen Det ariska brödraskapet. Han var även talesperson för rasistbandet "Prussian blue".
Daniel Vergara

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA