Nazistadvokat döms till 50 års fängelse

Publicerad 2011-11-10

En domstol i USA dömde på onsdagen advokaten Edgar J. Steele till 50 års fängelse för att ha försökt arrangera ett mord på sin fru och sin svärmor. Steele har tidigare försvarat flera medlemmar i nazistorganisationer.

För att få ut försäkringspengar försökte Steele anlita en torped som skulle placera en bomb under hans frus bil. En annan bomb skulle placeras under Steeles egen bil för att sprängas när ingen satt i den. Men torpeden som han försökte anlita berättade hela planen för FBI, som då började avlyssna Steele. Två gånger lyckades FBI avlyssna samtal där Steele planerade sitt dåd.

Samma dag som bomberna var tänkta att sprängas greps Steele, skriver Seattle weekly.

Efter att Steele greps har anhängare till honom kallat rättegången för en "häxjakt" och menar att FBI grep honom på grund av att hans politiska åsikter hotar den amerikanska regeringen. Steele har tidigare varit advokat för flera medlemmar i nazistorganisationen Det ariska brödraskapet. Han var även talesperson för rasistbandet "Prussian blue".
Daniel Vergara

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro