Nazistgrupp förbjuds i Tyskland

Publicerad 2011-04-11

Nazistorganisationen Freie Kräfte Teltow-Fläming förbjuds i delstaten Brandenburg. Det blir den sjätte nazistorganisationen som förbjuds i området sen 1995.

Förbudet kommer efter att hundratals poliser stormat organisationens lokaler tidigt på måndagsmorgonen. Ett pressmeddelande från inrikesministeriet säger att polisen varit på plats för att säkra bevis mot organisationen.

"Föreningens tillgångar är beslagtagna och förverkade", skriver inrikesministeriet i sitt uttalande.

Freie Kräfte Teltow-Fläming blir den första nazistorganisationen som förbjuds i Brandenburg sen 2006. Gruppen uppskattas ha haft ett 50-tal medlemmar som aktivt sökt konfrontationer med politiska motståndare och via sin hemsida propagerat för en "revolutionär nationalsocialism".

Gruppen ska bland annat ha legat bakom en attack mot "demokratihuset" i Zossen i januari förra året. Huset brändes ned till grunden.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA