Nazistgrupp förbjuds i Tyskland

Publicerad 2011-04-11

Nazistorganisationen Freie Kräfte Teltow-Fläming förbjuds i delstaten Brandenburg. Det blir den sjätte nazistorganisationen som förbjuds i området sen 1995.

Förbudet kommer efter att hundratals poliser stormat organisationens lokaler tidigt på måndagsmorgonen. Ett pressmeddelande från inrikesministeriet säger att polisen varit på plats för att säkra bevis mot organisationen.

"Föreningens tillgångar är beslagtagna och förverkade", skriver inrikesministeriet i sitt uttalande.

Freie Kräfte Teltow-Fläming blir den första nazistorganisationen som förbjuds i Brandenburg sen 2006. Gruppen uppskattas ha haft ett 50-tal medlemmar som aktivt sökt konfrontationer med politiska motståndare och via sin hemsida propagerat för en "revolutionär nationalsocialism".

Gruppen ska bland annat ha legat bakom en attack mot "demokratihuset" i Zossen i januari förra året. Huset brändes ned till grunden.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro