Nej till pridetåg i Moskva

Publicerad 2011-05-18

Den politiska ledningen i Moskva säger nej till en demonstration för hbt-personers rättigheter. Det uppger sajten Gayrussia.eu för nyhetsbyrån AP.

Nikolai Alexeyev från Gayrussia.eu säger till AP att han fått ett brev från den biträdande borgmästaren i Moskva. Där står det att demonstrationen som planerades den 28 maj nu är förbjuden.

Som skäl uppges bland annat att hbt-demonstrationen "kan skapa en våg av protester som i sin tur skulle kunna leda till stora ordningsstörningar".

Det är sjätte året i rad som ryska myndigheter valt att förbjuda demonstrationen. Alexayev säger att förbudet kommer att trotsas även i år.

Nyhetssajten Pinknews skriver att förra årets pridedemonstration i Moskva var den första någonsin som fortlöpte utan våldsamma protester. Arrangörerna lurade då bort polisen från demonstrationen genom att medvetet ge dem felaktig information om var marschen skulle hållas.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro