NPD tog kommunala mandat

Publicerad 2011-09-21

I kommunvalet i Berlin i söndags fick det högerextrema Nationaldemokratische Partei Deutschland, NPD, mandat i tre av stadens kommuner.

Sammanlagt fick NPD sex mandat fördelade i tre kommuner i Berlin. Partiet fick två mandat vardera i Marzahn-Hellesdorf, Lichtenberg och Treptow-Köpnick.

Det högerpopulistiska partiet Pro Deutschland och det antimuslimska Die Freiheit fick inga mandat i någon av Berlins kommuner.

I delstatsvalet i Berlin som skedde samtidigt som kommunvalet fick NPD två procent av rösterna och lyckades därmed inte ta sig in i parlamentet. Die Frieheit fick närmare en procent och Pro Deutschland strax över en procent av väljarstödet.
Daniel Vergara

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro