NPD tog kommunala mandat

Publicerad 2011-09-21

I kommunvalet i Berlin i söndags fick det högerextrema Nationaldemokratische Partei Deutschland, NPD, mandat i tre av stadens kommuner.

Sammanlagt fick NPD sex mandat fördelade i tre kommuner i Berlin. Partiet fick två mandat vardera i Marzahn-Hellesdorf, Lichtenberg och Treptow-Köpnick.

Det högerpopulistiska partiet Pro Deutschland och det antimuslimska Die Freiheit fick inga mandat i någon av Berlins kommuner.

I delstatsvalet i Berlin som skedde samtidigt som kommunvalet fick NPD två procent av rösterna och lyckades därmed inte ta sig in i parlamentet. Die Frieheit fick närmare en procent och Pro Deutschland strax över en procent av väljarstödet.
Daniel Vergara

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA