110328_stiegbok_464_1.jpg

Expo har samlat artiklar och andra texter av Stieg Larsson i bokform. Expo vill med utgivning påminna om den andra sidan av Stieg Larsson författarskap.

Ny bok med texter av Stieg Larsson

Publicerad 2011-03-29

Stieg Larsson har efter sin död 2004 blivit en av världens mest lästa författare. Men han var så mycket mer än deckarförfattare. I en nyutgiven bok har Expo samlat artiklar från Stieg Larsson journalistiska yrkesliv.

På tisdagen släpper stiftelsen Expo boken "En annan sida av Stieg Larsson – artiklar och andra texter". Artikelsamlingen innehåller krönikor, reportage och bokutdrag som kretsar kring de frågor som låg Stieg Larsson närmast om hjärtat.

– Med den här boken vill vi påminna om den andra sidan av Stieg Larssons författarskap. Det handlar delvis om att öka förståelsen för vad Stieg ville säga med Milleniumserien. Den går nämligen inte att skilja från hans engagemang mot rasism och för kvinnors rättigheter. Det handlar också om att sprida kunskapen om journalisten Stieg Larsson och de frågor han ägnade sitt liv åt, säger Daniel Poohl, chefredaktör för tidskriften Expo.

Som journalist samt som medarbetare och chefredaktör för tidskriften Expo granskade Stieg Larsson den svenska och internationella extremhögern. Han var en flitig debattör och skrev flera fackböcker och hundratals artiklar.
– Vi vill göra det möjligt för de som har läst Milleniumserien att upptäcka Stiegs övriga författarskap. Vi är övertygade om att de kommer att känna igen sig i Stiegs engagemang och driv, säger Daniel Poohl, chefredaktör för tidskriften Expo.

Stieg Larsson avled 2004, 50 år gammal. Efter hans död har den deckartrilogi som gavs ut postumt sålt i stora upplagr runt om i världen och Stieg Larsson är idag en av värdens bäst säljande författare. Larsson var en av dem som 1995 grundade tidskriften Expo. Från 1999 fram till sin död var han tidskriftens chefredaktör. Stieg Larsson skrev även flera böcker om rasism och extremhögern.
Anders Dalsbro, Kristina Folkgert

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro