Ny gruppledare för Sverigedemokraterna i Karlshamn

Publicerad 2011-04-07

Det blir den 23-årige Henrik Gustafsson som tar över gruppledarposten för Sverigedemokraterna i Karlshamn. Detta efter att Stig Werner valde att lämna partiet efter Blekingedistriktets årsmöte i slutet av mars.

Gustafsson valdes enligt Blekinge läns tidning till ordförande för Sverigedemokraterna i Karlshamn vid ett möte i söndags. Själv uppger han till tidningen att han valdes för att han var mest ambitiös och hade mest tid.

Den främsta uppgiften för Gustafsson blir nu att få fram ersättare för de personer som lämnat sina uppdrag i Karlshamns kommun. Stig Werner behåller sin plats i fullmäktige i kommunen som politisk vilde, men det behövs andra ersättare till både fullmäktige och två nämnder.

Avhoppen kom i samband med årsmötet för Sverigedemokraterna i Blekinge. Ledningen anklagades för toppstyre av ledande sverigedemokrater i distriktet. Efteråt lämnade flera personer partiet.

Henrik Gustafsson säger att han ser på uppdraget som gruppledare med "stor optimism":

- Det har varit två intensiva veckor där vi inte vetat hur vi skulle lösa vissa saker i föreningen, men turbulensen börjar lägga sig nu, säger han till Blekinge läns tidning.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro