Ny gruppledare för Sverigedemokraterna i Karlshamn

Publicerad 2011-04-07

Det blir den 23-årige Henrik Gustafsson som tar över gruppledarposten för Sverigedemokraterna i Karlshamn. Detta efter att Stig Werner valde att lämna partiet efter Blekingedistriktets årsmöte i slutet av mars.

Gustafsson valdes enligt Blekinge läns tidning till ordförande för Sverigedemokraterna i Karlshamn vid ett möte i söndags. Själv uppger han till tidningen att han valdes för att han var mest ambitiös och hade mest tid.

Den främsta uppgiften för Gustafsson blir nu att få fram ersättare för de personer som lämnat sina uppdrag i Karlshamns kommun. Stig Werner behåller sin plats i fullmäktige i kommunen som politisk vilde, men det behövs andra ersättare till både fullmäktige och två nämnder.

Avhoppen kom i samband med årsmötet för Sverigedemokraterna i Blekinge. Ledningen anklagades för toppstyre av ledande sverigedemokrater i distriktet. Efteråt lämnade flera personer partiet.

Henrik Gustafsson säger att han ser på uppdraget som gruppledare med "stor optimism":

- Det har varit två intensiva veckor där vi inte vetat hur vi skulle lösa vissa saker i föreningen, men turbulensen börjar lägga sig nu, säger han till Blekinge läns tidning.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA