Nya turer kring SD-nämndeman

Publicerad 2011-04-11

En domare i Värmlands tingsrätt vägrar döma tillsammans med sverigedemokraten Erik T Johansson. Detta trots att överprövningsnämnden för nämndemannaärenden gett Johansson rätten att fortsätta som nämndeman.

Det är Nya Wermlands-tidningen som reder ut de senaste turerna kring den sverigedemokratiske nämndemannen Erik T Johansson.

Efter fredagens beslut att Erik T Johansson får fortsätta som nämndeman skickade lagmannen i Värmlands tingsrätt ut ett mejl till sina medarbetare. Där skrev han att de "naturligtvis" måste rätta sig efter nämndens beslut.

En domare vid tingsrätten svarade på mejlet:

"Jag kommer aldrig att döma tillsammans med Erik T Johansson. Aldrig".

Ytterligare en domare svarade att frågan borde diskuteras mer eftersom han kände sig tveksam, skriver Nya Wermlands-tidningen.

Expo har tidigare avslöjat att Erik T Johansson skickade antisemitiska mejl till en partikamrat. I TV 4 Värmland har han senare sagt att "den homosexuella rörelsen gärna vill se sin livsstil som norm i samhället".

Sverigedemokraternas medlemsutskott utreder för närvarande om Johansson kan vara kvar i partiet.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro