Nytt åtal efter flygbladsutdelning i Uppsala

Publicerad 2011-08-26

Försökte stjäla flygblad. En 15-åring åtalas för ofredande efter en händelse i samband med Sverigedemokraternas flygbladsutdelning i Uppsala i maj. 15 åringen ska ha försökt rycka till sig flygblad från distriktsordföranden Pavel Gamov.


I samband med flygbladsutdelningen ska 15-årigen, som nu åtalats misstänkt för ofredande, försökt rycka flygblad ifrån Pavel Gamov.

- Jag hoppas på upprättelse för den kränkning som jag utsatts för och att det politiska våldet skall uppmärksammas, säger Gamov

Pavel Gamov uppger att han anmält ytterligare två personer, som ska ha "främjat 15-åringens flykt". Anmälningar mot dessa två personerna har dock lagts ner.

Tidigare har en 23-åring åtalats misstänkt för misshandel i samband med Sverigedemokraternas flygbladsutdelning, mannen är misstänk för misshandel.
Daniel Vergara

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA