Nytt åtal efter flygbladsutdelning i Uppsala

Publicerad 2011-08-26

Försökte stjäla flygblad. En 15-åring åtalas för ofredande efter en händelse i samband med Sverigedemokraternas flygbladsutdelning i Uppsala i maj. 15 åringen ska ha försökt rycka till sig flygblad från distriktsordföranden Pavel Gamov.


I samband med flygbladsutdelningen ska 15-årigen, som nu åtalats misstänkt för ofredande, försökt rycka flygblad ifrån Pavel Gamov.

- Jag hoppas på upprättelse för den kränkning som jag utsatts för och att det politiska våldet skall uppmärksammas, säger Gamov

Pavel Gamov uppger att han anmält ytterligare två personer, som ska ha "främjat 15-åringens flykt". Anmälningar mot dessa två personerna har dock lagts ner.

Tidigare har en 23-åring åtalats misstänkt för misshandel i samband med Sverigedemokraternas flygbladsutdelning, mannen är misstänk för misshandel.
Daniel Vergara

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro