Nytt bråk i SD-Blekinge

Publicerad 2011-04-18

Ett nytt internt bråk har seglat upp inom Sverigedemokraterna i Blekinge. Denna gång är det interimsstyrelsen i SD-Ronneby som får kritik, rapporterar Blekinge läns tidning.

När Sverigedemokraterna i Ronneby hade möte i söndags valdes Anna-Mi Kullman till ordförande och hennes make Stefan Kullman till vice ordförande, rapporterar Blekinge läns tidning. Paret får nu makten i SD-Ronnebys interimsstyrelse. Enligt BLT hade de nominerat sig själva till posterna.

Christer Ohlsson kritiserar nu valet av det äkta paret och säger att det hela skötts som "i en lekstuga och helt utan medlemmarnas insyn":

- De som valdes in i interimsstyrelsen, är samma gäng som sitter i Ronnebys fullmäktige, och på ledande plats, sitter fru och herr Kullman. Det blir deras köksbordssamtal som styr, säger Christer Ohlsson till BLT.

Riksdagsmannen Richard Jomshof som höll i ordförandeklubban på mötet säger att han är trött på bråken:

- Jag är så trött på allt bråk som en handfull medlemmar i länet alltid ställer till med. Det är en grupp som är missnöjda med allt, säger Richard Jomshof till BLT.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro