Nytt bråk i SD-Blekinge

Publicerad 2011-04-18

Ett nytt internt bråk har seglat upp inom Sverigedemokraterna i Blekinge. Denna gång är det interimsstyrelsen i SD-Ronneby som får kritik, rapporterar Blekinge läns tidning.

När Sverigedemokraterna i Ronneby hade möte i söndags valdes Anna-Mi Kullman till ordförande och hennes make Stefan Kullman till vice ordförande, rapporterar Blekinge läns tidning. Paret får nu makten i SD-Ronnebys interimsstyrelse. Enligt BLT hade de nominerat sig själva till posterna.

Christer Ohlsson kritiserar nu valet av det äkta paret och säger att det hela skötts som "i en lekstuga och helt utan medlemmarnas insyn":

- De som valdes in i interimsstyrelsen, är samma gäng som sitter i Ronnebys fullmäktige, och på ledande plats, sitter fru och herr Kullman. Det blir deras köksbordssamtal som styr, säger Christer Ohlsson till BLT.

Riksdagsmannen Richard Jomshof som höll i ordförandeklubban på mötet säger att han är trött på bråken:

- Jag är så trött på allt bråk som en handfull medlemmar i länet alltid ställer till med. Det är en grupp som är missnöjda med allt, säger Richard Jomshof till BLT.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA