sdpol_kent_ekeroth_464_05.jpg

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD). Foto: Christian Ditsch/version-foto.de

Oklart kring SD-konferens

Publicerad 2011-08-09

På måndagen framkom det uppgifter om att Sverigedemokraterna ställt in en planerad antimuslimsk-konferens i riksdagen. Riksdagsledamoten Kent Ekeroth meddelar nu att konferensen bara har skjutits på framtiden.

Det var på måndagen som sajten Makthavare.se rapporterade om att Sverigedemokraterna avbokat en konferens om den så kallade "islamiseringen", som var planerad att hållas under hösten i riksdagens andrakammare. Enligt partiets pressansvarige Martin Kinnunen var planerna om en konferens bara på idéstadiet

- Ekeroth bokade en lokal i våras, sa han då till Expo.se.

Men på måndagskvällen skrev Kent Ekeroth ett inlägg på sin blogg där han menar att en konferens visst kommer att anordnas och att den bara skjutits på eftersom en av de planerade talarna inte kunde närvara.

"Men det handlad alltså om ett beslut, taget långt innan juli, om att skjuta upp konferensen. Men tro mig – den kommer – och media kommer säkert bli arga – till min stora förnöjelse", skriver Kent Ekeroth på sin blogg.
Alexander Bengtsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA