sdpol_kent_ekeroth_464_05.jpg

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD). Foto: Christian Ditsch/version-foto.de

Oklart kring SD-konferens

Publicerad 2011-08-09

På måndagen framkom det uppgifter om att Sverigedemokraterna ställt in en planerad antimuslimsk-konferens i riksdagen. Riksdagsledamoten Kent Ekeroth meddelar nu att konferensen bara har skjutits på framtiden.

Det var på måndagen som sajten Makthavare.se rapporterade om att Sverigedemokraterna avbokat en konferens om den så kallade "islamiseringen", som var planerad att hållas under hösten i riksdagens andrakammare. Enligt partiets pressansvarige Martin Kinnunen var planerna om en konferens bara på idéstadiet

- Ekeroth bokade en lokal i våras, sa han då till Expo.se.

Men på måndagskvällen skrev Kent Ekeroth ett inlägg på sin blogg där han menar att en konferens visst kommer att anordnas och att den bara skjutits på eftersom en av de planerade talarna inte kunde närvara.

"Men det handlad alltså om ett beslut, taget långt innan juli, om att skjuta upp konferensen. Men tro mig – den kommer – och media kommer säkert bli arga – till min stora förnöjelse", skriver Kent Ekeroth på sin blogg.
Alexander Bengtsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro