101215_ekeroth_464.jpg

Ett besök av riksdagsledamoten Kent Ekeroth (bild) och kommunalrådet, Magnus Olsson, i bostadsområdet Seved i Malmö ledde till oroligheter. Foto Expo

Oroligt när SD politiker besökte bostadsområde

Publicerad 2011-11-03

När Sverigedemokraterna Kent Ekeroth och Magnus Olsson besökte bostadsområdet Seved i Malmö på onsdagseftermiddagen uppstod oroligheter. Två personer omhändertogs av polisen.

De två SD-politikerna uppger att de besökte Seved för att få en bild av bostadsområdet. Under besöket samlades runt 100 demonstranter på Seveds torg för att protestera mot att Sverigedemokraternas var där.

Sydsvenskan rapporterar att demonstranterna skanderade "inga rasister på våra gator". När demonstranterna trycktes tillbaka av polis kastades det smällare mot politikerna och polisen.

Bostadsområdet Seved har fått mycket uppmärksamhet i media. Det har rapporterats om droghandel och flera brott i området har polisanmälts.

Sverigedemokraternas Kommunalråd i Malmö, Magnus Olsson säger att han ville skaffa sig en uppfattning om området.

-Det var ett studiebesök och syftet med besöket var helt enkelt att se hur det ser ut i Seved och få en bild av det här problemområdet som det faktiskt är, säger Magnus Olsson till Expo.se

Enligt Sverigedemokraterna i Malmö ska partiet snart lägga ett förslag till kommunfullmäktige om hur problemen i området ska lösas. De vill ge polis möjlighet att spärra av gator för in- och utpassage. Partiet vill också sätta in insatsstyrkor oftare än i dag och att ett utegångsförbud ska införas.

-Vi vill kunna införa ett utegångsförbud för minderåriga ungdomar efter klockan 22, säger Magnus Olsson.
Sonja Anshelm

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro