101215_ekeroth_464.jpg

Ett besök av riksdagsledamoten Kent Ekeroth (bild) och kommunalrådet, Magnus Olsson, i bostadsområdet Seved i Malmö ledde till oroligheter. Foto Expo

Oroligt när SD politiker besökte bostadsområde

Publicerad 2011-11-03

När Sverigedemokraterna Kent Ekeroth och Magnus Olsson besökte bostadsområdet Seved i Malmö på onsdagseftermiddagen uppstod oroligheter. Två personer omhändertogs av polisen.

De två SD-politikerna uppger att de besökte Seved för att få en bild av bostadsområdet. Under besöket samlades runt 100 demonstranter på Seveds torg för att protestera mot att Sverigedemokraternas var där.

Sydsvenskan rapporterar att demonstranterna skanderade "inga rasister på våra gator". När demonstranterna trycktes tillbaka av polis kastades det smällare mot politikerna och polisen.

Bostadsområdet Seved har fått mycket uppmärksamhet i media. Det har rapporterats om droghandel och flera brott i området har polisanmälts.

Sverigedemokraternas Kommunalråd i Malmö, Magnus Olsson säger att han ville skaffa sig en uppfattning om området.

-Det var ett studiebesök och syftet med besöket var helt enkelt att se hur det ser ut i Seved och få en bild av det här problemområdet som det faktiskt är, säger Magnus Olsson till Expo.se

Enligt Sverigedemokraterna i Malmö ska partiet snart lägga ett förslag till kommunfullmäktige om hur problemen i området ska lösas. De vill ge polis möjlighet att spärra av gator för in- och utpassage. Partiet vill också sätta in insatsstyrkor oftare än i dag och att ett utegångsförbud ska införas.

-Vi vill kunna införa ett utegångsförbud för minderåriga ungdomar efter klockan 22, säger Magnus Olsson.
Sonja Anshelm

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA