sdpol_william_petzall_464_05.jpg

Den politiska vilden, William Petzäll, är kritisk till hur Sverigedemokraterna har hanterat honom. Han menar att partiet gjorde sig av med honom baserat på rykten. Foto Expo

Petzäll petades från SD på grund av rykten

Publicerad 2011-10-13

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ville att William Petzäll skulle avsäga sig sin riksdagsplats efter att rykten spridits om honom på Flashback. Det uppger Petzäll till Nyheter24.

Förra månaden meddelade William Petzäll att han lämnar Sverigedemokraterna men att han sitter kvar i riksdagen som politisk vilde. Innan dess försökte partiledning, på ett möte i Kristianstad, förmå Petzäll att avsäga sig sin riksdagsplats.

Nu hävdar Petzäll att de ska ha anklagat honom för att ha använt narkotika. Anklagelserna härstammar från ett Flashbackinlägg, enligt Petzäll.

– De trodde att narkotika hade varit med i bilden. Men det
var vid två tillfällen i somras som jag drack mig berusad på öl. De sa att de hade flera källor som de inte ville avslöja men att jag hade tagit knark och att det står på internet, säger han till Nyheter24.

William Petzäll förnekar uppgifterna om att han vid tiden för mötet tagit narkotika. Han menar att personen som skrivit på Facebook att han knarkat är en kriminell person som han känner sedan tidigare.

Sverigedemokraternas pressekreterare Eric Myrin säger till Expo.se att partiet inte vill kommentera uppgifterna.

– Jag tycker det är ett töntigt påstående, jag kommenterar inte sådana lösa rykten.

För Myrin har det ingen betydelse att uppgifterna kommer från Petzäll.

– Visst det är någonting han säger, men det får stå för honom i sådana fall, säger Myrin.

Petzäll tycker att partiet har agerat oseriöst. Han är också kritisk till hur Sverigedemokraterna har hanterat hans problem. Till Nyheter24 berättar han om resan hem efter mötet med partiledningen i Kristianstad.

– Det var tack och hej. Det var den värsta resan jag varit med om. Efter petningen tappade jag all motivation, tidigare var det partiet som motiverat mig men nu kom alla fruktansvärda känslor upp. Jag fick ett taskigt återfall och det var då jag tog droger. Bland annat opiater och lugnande medel, säger han.

Eric Myrin säger att partiet erbjudit honom hjälp med behandling.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA