sdpol_william_petzall_464_05.jpg

Den politiska vilden, William Petzäll, är kritisk till hur Sverigedemokraterna har hanterat honom. Han menar att partiet gjorde sig av med honom baserat på rykten. Foto Expo

Petzäll petades från SD på grund av rykten

Publicerad 2011-10-13

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ville att William Petzäll skulle avsäga sig sin riksdagsplats efter att rykten spridits om honom på Flashback. Det uppger Petzäll till Nyheter24.

Förra månaden meddelade William Petzäll att han lämnar Sverigedemokraterna men att han sitter kvar i riksdagen som politisk vilde. Innan dess försökte partiledning, på ett möte i Kristianstad, förmå Petzäll att avsäga sig sin riksdagsplats.

Nu hävdar Petzäll att de ska ha anklagat honom för att ha använt narkotika. Anklagelserna härstammar från ett Flashbackinlägg, enligt Petzäll.

– De trodde att narkotika hade varit med i bilden. Men det
var vid två tillfällen i somras som jag drack mig berusad på öl. De sa att de hade flera källor som de inte ville avslöja men att jag hade tagit knark och att det står på internet, säger han till Nyheter24.

William Petzäll förnekar uppgifterna om att han vid tiden för mötet tagit narkotika. Han menar att personen som skrivit på Facebook att han knarkat är en kriminell person som han känner sedan tidigare.

Sverigedemokraternas pressekreterare Eric Myrin säger till Expo.se att partiet inte vill kommentera uppgifterna.

– Jag tycker det är ett töntigt påstående, jag kommenterar inte sådana lösa rykten.

För Myrin har det ingen betydelse att uppgifterna kommer från Petzäll.

– Visst det är någonting han säger, men det får stå för honom i sådana fall, säger Myrin.

Petzäll tycker att partiet har agerat oseriöst. Han är också kritisk till hur Sverigedemokraterna har hanterat hans problem. Till Nyheter24 berättar han om resan hem efter mötet med partiledningen i Kristianstad.

– Det var tack och hej. Det var den värsta resan jag varit med om. Efter petningen tappade jag all motivation, tidigare var det partiet som motiverat mig men nu kom alla fruktansvärda känslor upp. Jag fick ett taskigt återfall och det var då jag tog droger. Bland annat opiater och lugnande medel, säger han.

Eric Myrin säger att partiet erbjudit honom hjälp med behandling.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro