sdpol_william_petzall_464_01.jpg

William Petzäll som är politisk vilde i riksdagen utmanar på sin blogg Sverigedemokraterna på debatt om beroendefrågor. Hans gamla parti är dock inte intresserade av att ta debatten med honom. Foto Expo.

Petzäll utmanar SD på debatt

Publicerad 2011-12-02

Den politiska vilden i riksdagen, William Petzäll, kritiserar sitt före detta parti för att inte bry sig om missbruksfrågor och på sin blogg utmanar han partiet till debatt. Sverigedemokraternas pressekreterare Linus Bylund ger Petzäll kalla handen.

– Det kommer inte på fråga, Petzäll behöver kliva två steg tillbaka och ta tag i sina egna problem, säger Linus Bylund.

Enligt Bylund har inte Petzäll meddelat Sverigedemokraterna om att han vill ha en debatt.

William Petzäll skriver på sin blogg att beroendeproblematiken kostar mycket mer pengar än vad Sverigedemokraterna uppskattar att invandringen kostar.

"Att politik handlar om prioriteringar utifrån befintliga resurser är något som SD har rätt i och återkommer ofta till. Därför är det märkligt att det inte i några av partiets riksdagsbudgetstexter eller i någon annan programförklaring står att läsa om missbrukets kostnader
och inte ett enda skarpt förslag lyfts fram av partiet."

I sin text utmanar Petzäll Sverigedemokraternas påstående om att det är ett heltäckande parti som inte bara bryr sig om en fråga. Han menar att en debatt om beroendeproblematiken skulle vara ett "ypperligt" tillfälle för Sverigedemokraterna att visa att det är ett breddat
parti.

Expo.se har utan framgång sökt William Petzäll för en kommentar.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro