sdpol_william_petzall_464_03.jpg

På William Petzälls twitterkonto spreds uppgifter om att Sverigedemokraternas partiledning tagit del av journalisters mejl. Petzälls juridiska ombud uppger att hans twitterkonto blivit kapat. Foto Expo.

Petzälls konto kapat

Enligt hans advokat. Petzäll förnekar via sitt juridiska ombud att han ska ha stått bakom twitterinläggen som anklagar partitoppen för att ha haft tillgång till journalisters mejlkonton.

Petzäll förnekar via sitt juridiska ombud att han ska ha stått bakom twitterinläggen som anklagar partitoppen för att ha haft tillgång till journalisters mejlkonton.

– Jag har precis pratat med William Petzäll. Det är inte han. Han har vare sig tillgång till dator eller telefon, säger hans advokat Anna Heurlin, till Aftonbladet.

Expressen utreder nu ett misstänkt dataintrång i sitt datorsystem.

- Vi har tagit del av uppgifterna om eventuellt dataintrång och kan bekräfta att det verkar stämma att någon tillskansat sig vissa lösenord till Expressens datorsystem, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson till tidningen.

Han säger också till Expressen att han vill betona att de inte vet vem som gjort det eventuella intrånget och att de ännu inte kan överblicka konsekvenserna.
Daniel Vergara

Verktyg:

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA