Polisen tappade bort nazibilder

Publicerad 2011-02-25

Polisen har tappat bort bilder på personer som poserade med vapen i naziuniformer. Händelsen har nu JO-anmälts, rapporterar Borås tidning.

Det var när en familj packade upp sina semesterbilder som de till sin förvåning hittade fotografier på människor som poserande iklädda naziuniformer och med vapen i händerna. Även Hitlers bok Mein Kampf fanns med på några av bilderna.

Familjen lämnade in fotona till polisen i Borås. Några franskregistrerade bilar syntes på dem och förhoppningen var att det på så sätt skulle gå att identifiera personerna.

När polisen inte hörde av sig igen kontaktade mannen i familjen polischefen. Efter att denne pratat med flera kollegor konstaterades det att ingen vet var bilderna tagit vägen.

Mannen anser att polisen hanterat ärendet bristfälligt och har gjort en anmälan till Justitieombudsmännen, JO.
Ulrika Lindén

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro