Polisen tappade bort nazibilder

Publicerad 2011-02-25

Polisen har tappat bort bilder på personer som poserade med vapen i naziuniformer. Händelsen har nu JO-anmälts, rapporterar Borås tidning.

Det var när en familj packade upp sina semesterbilder som de till sin förvåning hittade fotografier på människor som poserande iklädda naziuniformer och med vapen i händerna. Även Hitlers bok Mein Kampf fanns med på några av bilderna.

Familjen lämnade in fotona till polisen i Borås. Några franskregistrerade bilar syntes på dem och förhoppningen var att det på så sätt skulle gå att identifiera personerna.

När polisen inte hörde av sig igen kontaktade mannen i familjen polischefen. Efter att denne pratat med flera kollegor konstaterades det att ingen vet var bilderna tagit vägen.

Mannen anser att polisen hanterat ärendet bristfälligt och har gjort en anmälan till Justitieombudsmännen, JO.
Ulrika Lindén

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA