Utreder stenkast mot SD-politikers hus

Publicerad 2011-04-27

Sverigedemokraten Marie Edenhager från Borlänge uppger att någon kastat en sten på hennes hus. Polisen i Dalarna säger att brottet blir svårt att utreda.

Enligt Sven-Åke Petters, presstalesman vid polisen i Dalarna, var det under måndagsnatten som någon ska ha kastat en sten mot sverigedemokraten Marie Edenhagers hus i Borlänge.

- Om den var riktad mot henne eller inte är svårt att säga, säger Sven-Åke Petters till Expo.

Enligt Sveriges radio ska Edenhager ha skrivit på sin Facebook-sida att stenen kastades mot ett fönster där hon stod. Stenen missade dock fönstret och träffade husväggen.

En polispatrull kallades till adressen men då var den misstänkte gärningsmannen redan borta. Polisen säger att brottet blir svårt att utreda.

- Det blir som vanligt, vi får titta om det kommer fram fler uppgifter. Vi kommer att prata med kvinnan också för att höra om det finns någon känd hotbild mot henne. Men vi har bara hennes uppgifter, och det är oerhört svårutrett, säger Petters.

Expo har utan framgång sökt Marie Edenhager för en kommentar.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro