Utreder stenkast mot SD-politikers hus

Publicerad 2011-04-27

Sverigedemokraten Marie Edenhager från Borlänge uppger att någon kastat en sten på hennes hus. Polisen i Dalarna säger att brottet blir svårt att utreda.

Enligt Sven-Åke Petters, presstalesman vid polisen i Dalarna, var det under måndagsnatten som någon ska ha kastat en sten mot sverigedemokraten Marie Edenhagers hus i Borlänge.

- Om den var riktad mot henne eller inte är svårt att säga, säger Sven-Åke Petters till Expo.

Enligt Sveriges radio ska Edenhager ha skrivit på sin Facebook-sida att stenen kastades mot ett fönster där hon stod. Stenen missade dock fönstret och träffade husväggen.

En polispatrull kallades till adressen men då var den misstänkte gärningsmannen redan borta. Polisen säger att brottet blir svårt att utreda.

- Det blir som vanligt, vi får titta om det kommer fram fler uppgifter. Vi kommer att prata med kvinnan också för att höra om det finns någon känd hotbild mot henne. Men vi har bara hennes uppgifter, och det är oerhört svårutrett, säger Petters.

Expo har utan framgång sökt Marie Edenhager för en kommentar.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA