Porrskandal i Jobbik

Publicerad 2011-09-30

Politikern Zoltán Kabai från det antiromska ungerska partiet Jobbik hoppar av efter att det avslöjats att han har medverkat i porrfilmer.

Politikern Zoltán Kabai har i många år försörjt sig genom att medverka i porrfilmer. Sammanlagt har han agerat i 84 filmer.

Händelsen är mycket känslig för Jobbik, eftersom det profilerar sig som ett konservativt och kristet parti.

Det är inte den första skandalen som drabbat partiet, skriver den ungerska tidningen The Budapest Times. Förra året avslöjades det att den dåvarande partimedlemmen Vivien Katona hade medverkat i liknande filmer. En medlem från det till Jobbik närstående förbjudna paramilitära Ungerska gardet har varit med i 150 porrfilmer.
Sonja Anshelm

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro