Protest mot moské i Karlstad

Publicerad 2011-09-29

Den högerextrema organisationen Försvarskåren sveriges självförsvar, FSS, höll på onsdagen en manifestation i Karlstad under parollen "Nej till Moské". Enligt polisen var det ett 20 tal anhängare till FSS som deltog. Åskådare på plats menar dock att demonstrationen inte lockade fler än fem.

Fyra personer blev avvisade från platsen i samband med manifestationen. En av de avvisade hade gått fram och knuffat FSS-anhängare. Torgmötet avbröts efter en timme av arrangörerna och upplöstes.

-Annars var torgmötet lugnt, säger Leif Hultman från Karlstads polisen.

Gårdagens manifestation var enligt FSS en del av en kampanj mot moskéer, där fler demonstrationer ska hållas i Sverige. FSS var bland annat med och arrangerade mosképrotesten i Göteborg i somras. Ledaren för organisationen är den 63-åriga Björn Cederström som tidigare drev Nationalsocialistiska svenska arbetarpartiet.
Sonja Anshelm

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA