Rasistiskt utfall upprör Rihanna

Publicerad 2011-12-21

Det holländska modemagasinet Jackie beskrev popstjärnan Rihanna som "nigga bitch" i en artikel. Efter att Rihanna uppmärksammat publiceringen tvingades chefredaktören för tidningen säga upp sig.

I det senaste numret av Jackie skrev tidningen om hur mammor kan få sitt barn att se ut som en popstjärna. Rihanna beskrevs som en stjärna som har "street cred" och som den ultimata "nigga bitch".

Artikeln skapade upprörda reaktioner på tidningens facebook-sida. På måndagen bad chefredaktören Eva Hoeke om ursäkt. Hon hävdade att skribenten inte menat något illa och att beskrivningen av Rihanna var menat som ett skämt.

På tisdagen twittrade Rihanna om händelsen och skrev till Eva Hoeke att publiceringen uppmanade till segregation och att tidningen går emot de mänskliga rättigheterna.

"Det finns tusentals holländska flickor som hade älskat att få sina bidrag till samhället uppmärksammade. Du kunde gett dem en artikel. Istället betalade du för att publicera en artikel som förnedrar en hel folkgrupp. Det är ditt bidrag till världen.", citerar MTV från Rihannas twitter-konto.

När Hoeke avgick som chefredaktör bad hon om ursäkt ytterligare en gång på tidningens facebook-sida och skrev att artikeln inte var menad att stöta någon.
Daniel Vergara

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro