Romer i Polen utsatta för brandattentat

Publicerad 2011-10-31

Romer i den polska byn Krosnica vädjar om att få bevakning. Detta efter att de utsatts för en attack med brandbomber.

Det var sent på fredagskvällen som någon kastade hemmagjorda brandbomber, så kallade Molotovcocktails, mot romers boenden. En landade på en gräsmatta, som snabbt tog eld. En annan föll på ett hustak – de boende lyckades dock släcka elden, rapporterar Polskie Radio.

Ingen person kom till skada vid attackerna. Men de romska invånarna i byn är oroliga för sin säkerhet.
"Fram till nu har det endast varit stenar och förolämpningar som kastats mot oss", sa en av de boende rapporterar Polskie Radio.

De romska invånarna var noga med att påpeka att de inte misstänker någon i byn för attacken. Istället tros överfallen skett från passerande bilar, en teori som delas av polisen.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA