Romskt läger attackerat efter påhittad våldtäkt

Publicerad 2011-12-13

En uppjagad folkhop satte ett romskt läger i Italien i brand. Upprinnelsen var ett rykte om att en 16-årig flicka våldtagits av två romska män. 16-åringen har i efterhand medgivit att våldtäkten var något som hon bara hittade på.

Det var efter att den italienska flickan förlorat sin oskuld tillsammans med sin pojkvän som hon hittade på en historia om att hon våldtagits av två romska män, rapporterar Digital Journal. Händelsen utspelade sig i en förort till Turin. På lördagen hade ryktet om våldtäkten spridit sig och en uppretad mobb satte eld på boenden i ett romskt läger. Innan de tände på ska de ha uppmanat kvinnor och barn att lämna området.

Attacken upphörde först efter att den 16-åriga flickans bror kommit till platsen att meddelat att våldtäkten var en lögn som hans syster hittat på i rädsla för att hennes föräldrar skulle upptäcka att hon förlorat sin oskuld.

Borgmästaren i Turin, Piero Fassina, kallade händelsen för en attack av en lynchmobb, uppger Digital Journal.

Polisen undersöker om Juventus-supportrar kan ha varit inblandade i händelsen. Även flickan är under utredning för att ha spridit det falska ryktet.
Anders Dalsbro

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro