SD anklagas för dubbelmoral i fas 3-frågan

Publicerad 2011-06-28

Sverigedemokraterna anklagas för dubbelmoral i fas 3-frågan. Anledningen är att partiet, som är motståndare till arbetsmarknadsåtgärden, samtidigt använder sig av systemet.

Läs mer om SD och Fas-3:

Anklagelsen mot partiet kommer efter att tidningen Expressen avslöjat att Cornelia Dahlberg, ersättare i Norrköpings kommunfullmäktige, sedan i februari arbetet för partiet inom ramen för fas 3. Hon säger till tidningen att hon i grunden är motståndare till reformen, men nöjd med tjänsten som kanslist för partiet i Norrköping.

Det har även föreslagits att Cornelia Dahlberg skulle bidra i arbetet på partiets riksdagskansli men förslaget drevs inte igenom, med tanke på partiets policy i frågan. Linus Bylund, Jimmie Åkessons pressekreterare, säger dock att partiet inte ser några problem med att anställa personer inom ramen för fas 3:
"Både vi och andra partier kommer sannolikt alltid ha synpunkter på brister i arbetsmarknadspolitiska reformer, men vi måste naturligtvis agera utifrån rådande förhållanden. Nu ser det ut som det gör och det vore väldigt konstigt om vi skulle neka människor plats hos oss", skriver han i ett mejl till Expressen.

En av dem som reagerat på partiets policy i frågan är Tomas Tobé (M) ordförande för arbetsmarknadsutskottet:
- Det här visar att Sverigedemokraterna egentligen har varit mer intresserade av själva spelet, att vara emot regeringen. Uppenbarligen verkar de inte ha några problem att själva använda sig av reformen, säger han till Expressen.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro