SD anklagas för dubbelmoral i fas 3-frågan

Publicerad 2011-06-28

Sverigedemokraterna anklagas för dubbelmoral i fas 3-frågan. Anledningen är att partiet, som är motståndare till arbetsmarknadsåtgärden, samtidigt använder sig av systemet.

Läs mer om SD och Fas-3:

Anklagelsen mot partiet kommer efter att tidningen Expressen avslöjat att Cornelia Dahlberg, ersättare i Norrköpings kommunfullmäktige, sedan i februari arbetet för partiet inom ramen för fas 3. Hon säger till tidningen att hon i grunden är motståndare till reformen, men nöjd med tjänsten som kanslist för partiet i Norrköping.

Det har även föreslagits att Cornelia Dahlberg skulle bidra i arbetet på partiets riksdagskansli men förslaget drevs inte igenom, med tanke på partiets policy i frågan. Linus Bylund, Jimmie Åkessons pressekreterare, säger dock att partiet inte ser några problem med att anställa personer inom ramen för fas 3:
"Både vi och andra partier kommer sannolikt alltid ha synpunkter på brister i arbetsmarknadspolitiska reformer, men vi måste naturligtvis agera utifrån rådande förhållanden. Nu ser det ut som det gör och det vore väldigt konstigt om vi skulle neka människor plats hos oss", skriver han i ett mejl till Expressen.

En av dem som reagerat på partiets policy i frågan är Tomas Tobé (M) ordförande för arbetsmarknadsutskottet:
- Det här visar att Sverigedemokraterna egentligen har varit mer intresserade av själva spelet, att vara emot regeringen. Uppenbarligen verkar de inte ha några problem att själva använda sig av reformen, säger han till Expressen.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA