Påstås söka stöd från högerextrem kampanj

Publicerad 2011-10-20

Tidningen Nationell idag påstår att kommunfullmäktige ledamoten i skara, Nina Drakfors (S), söker stöd från kampanjen "stoppa pedofilerna" som drivs av en känd högerextremist. Drakfors säger att det hela känns väldigt främmande.

Mikael Skillt som har en bakgrund i nazistorganisationen Svenska motståndsrörelsen och nu är aktiv i Förbundet nationell ungdom ligger bakom sajten som hänger ut pedofiler. Sajten stöds även av Nationaldemokraternas partiorgan Nationell idag.

I Stoppa pedofilernas Facebookgrupp skrev Nina Drakfors på torsdagen att hon lagt en motion till S-kvinnor i ämnet nollvision mot sexuella övergrepp mot barn. Hon informerade även om EU-kampanjen "One in five" som upplyser om barns utsatthet när det gäller sexuella övergrepp.

Inlägget fick Nationell idag att på sin nyhetssajt publicera en artikel under rubriken "S-kvinna söker stöd hos kampanjen Stoppa pedofilerna ". I artikeln finns även en bild på Drakfors.

– Det är skrattretande, tänk att gripa efter halmstrån för att få legitimitet för sin egen politik. På bekostnad av andra försöker de legitimera sin politik med människor som inte ens har någonting med dem att göra, säger Drakfors om Nationell idags publicering till Expo.se.

Drakfors uppger att hon inte hade en aning om vilka som ligger bakom eller stödjer kampanjen Stoppa pedofilerna och att hon fick information om Facebookgruppen via en vän. Hon säger att syftet med inlägget bara var att informera om sin motion och EU-kampanjen.

– Det känns väldigt främmande att någon gör ett tolkningsföreträde om vad jag stöttar och inte stöttar. Det var ett rent informationsinlägg och det betyder inte att jag söker stöd.

Drakfors säger att hon aldrig skulle skrivit någonting i Facebookgruppen om hon visste vilka som låg bakom den.
Daniel Vergara

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA