Sa rasistiska tillmälen till polis

Publicerad 2011-10-19

En 41-årig man förolämpade en polisman genom att smäda honom med rasistiska tillmälen. Händelsen fick sin rättsliga följd när tingsrätten dömde 41-åringen för förolämpning.

Det var i april förra året som polis tillkallades efter att en berusad man satt och drack medtagen öl inne i en kiosk i centrala Östersund. Mannen var i ett sådant skick att han skulle få sova ruset av sig inne på polisstationen. I samband med att polisen eskorterade mannen från kiosken riktade sig 41-åringen till en av polismännen och kallade honom för "jävla svartskalle".

När händelsen togs upp i rätten förra veckan sa 41-åringen att han inte har något minne av kvällen och därmed varken kan förneka eller erkänna sitt uttalande. Tingsrätten i Östersund ansåg dock att det inte fanns någon anledning att misstro polismännens redogörelse och dömde 41-åringen för förolämpning. Straffet blev dagsböter och skadestånd.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA