Sajt som hänger ut pedofiler stöds av ND

Publicerad 2011-10-07

Sajten som hänger ut pedofiler kommer återuppstå med stöd från det högerextrema Nationaldemokraterna. Mikael Skillt som är med i Förbundet nationell ungdom ligger bakom sajten. Hemsidan stängdes ner 2010 i avvaktan på en brottsutredning.

Det var 2009 som Mikael Skillt, då lokal ledare i nazistorganisationen Svenska motståndsrörelsen i Norrland, lanserade en sajt som hängde ut pedofiler. Organisationen delade även ut flygblad med samma innehåll.

Datainspektionen inledde samma år en utredning för att bedöma om sidan var olaglig. En utredning gällande förtal inleddes också. Då ingen av de drabbade ville gå vidare lades utredningen ned, skriver nyhetssajten SN24.

Åklagaren valde att gå vidare och Martin Skillt misstänktes för grovt brott mot personuppgiftslagen. Även den utredningen lades ner i brist på bevis.

Nationaldemokraterna uppger att partiet kommer att stödja Skillt och sidan.

Förbundet nationell ungdom är en nybildad högerextrem aktivistgrupp som får stöd av nationaldemokraternas tidning Nationell idag.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA