Sajt som hänger ut pedofiler stöds av ND

Publicerad 2011-10-07

Sajten som hänger ut pedofiler kommer återuppstå med stöd från det högerextrema Nationaldemokraterna. Mikael Skillt som är med i Förbundet nationell ungdom ligger bakom sajten. Hemsidan stängdes ner 2010 i avvaktan på en brottsutredning.

Det var 2009 som Mikael Skillt, då lokal ledare i nazistorganisationen Svenska motståndsrörelsen i Norrland, lanserade en sajt som hängde ut pedofiler. Organisationen delade även ut flygblad med samma innehåll.

Datainspektionen inledde samma år en utredning för att bedöma om sidan var olaglig. En utredning gällande förtal inleddes också. Då ingen av de drabbade ville gå vidare lades utredningen ned, skriver nyhetssajten SN24.

Åklagaren valde att gå vidare och Martin Skillt misstänktes för grovt brott mot personuppgiftslagen. Även den utredningen lades ner i brist på bevis.

Nationaldemokraterna uppger att partiet kommer att stödja Skillt och sidan.

Förbundet nationell ungdom är en nybildad högerextrem aktivistgrupp som får stöd av nationaldemokraternas tidning Nationell idag.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro