pol_jussi_halla-aho_464_1.jpg

Jussi Halla-aho tvingades ta en två veckor lång timeout från politiken. Nu tar han även en paus från Facebook. Foto: PFP

Sannfinländare tar paus från Facebook

Publicerad 2011-10-04

Sannfinländarnas uppmärksammade riksdagsledamot Jussi Halla-aho har meddelat att han tänker ta en paus från Facebook. Utspelet kommer bara veckor efter att Halla-aho tvingades ta en timeout från riksdagsarbetet efter att han publicerat ett kontroversiellt inlägg.

Jussi Halla-aho lade i mitten av september upp en kommentar på Facebook om att Grekland borde inrätta en militärjunta för att få ordning på landet. Kommentaren fick partiledningen att reagera genom att tvinga Hallo-aho att ta en två veckor lång timeout från riksdagsarbetet.

På måndagen lade han upp ytterligare en ifrågasatt kommentar gällande rättegången mot motorcykelklubben Cannonballs. Kommentaren plockades snabbt bort och nu meddelar Halla-aho att han tänker ta en paus från Facebook. Jussi Halla-aho motiverar sitt beslut med att sajten uppmuntrar "till absurd humor som dumma läsare tolkar fel", skriver Yle.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro