pol_jussi_halla-aho_464_1.jpg

Jussi Halla-aho tvingades ta en två veckor lång timeout från politiken. Nu tar han även en paus från Facebook. Foto: PFP

Sannfinländare tar paus från Facebook

Publicerad 2011-10-04

Sannfinländarnas uppmärksammade riksdagsledamot Jussi Halla-aho har meddelat att han tänker ta en paus från Facebook. Utspelet kommer bara veckor efter att Halla-aho tvingades ta en timeout från riksdagsarbetet efter att han publicerat ett kontroversiellt inlägg.

Jussi Halla-aho lade i mitten av september upp en kommentar på Facebook om att Grekland borde inrätta en militärjunta för att få ordning på landet. Kommentaren fick partiledningen att reagera genom att tvinga Hallo-aho att ta en två veckor lång timeout från riksdagsarbetet.

På måndagen lade han upp ytterligare en ifrågasatt kommentar gällande rättegången mot motorcykelklubben Cannonballs. Kommentaren plockades snabbt bort och nu meddelar Halla-aho att han tänker ta en paus från Facebook. Jussi Halla-aho motiverar sitt beslut med att sajten uppmuntrar "till absurd humor som dumma läsare tolkar fel", skriver Yle.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA