SD-drev formsak till omröstning

Publicerad 2011-05-24

Aldrig tidigare har det bråkats om vem som ska justera protokollet för kommunfullmäktige i Örkelljunga. När det på måndagskvällen blev ett bråk om just detta var alla förvånade – alla förutom Sverigedemokraterna.

Det är Helsingborgs dagblad som skriver om bråket på sin sajt. Det var på måndagskvällen som fullmäktige sammanträdde i Örkelljunga. Mötet inleddes med val av justerare, något som normalt är en formsak mellan majoriteten och oppositionen.

Men inte denna kväll. Sverigedemokraterna inledde mötet med att presentera en egen kandidat som justerare. Dessutom krävde de omröstning, och eftersom voteringen skulle vara dold fick den avgående kommunchefen Cg Nilsson rusa iväg och hämta lappar och en urna, rapporterar HD.se.

Flera politiker skruvade på sig och tyckte att voteringen var pinsam.

– Jag skulle ha skämt ögonen ur mig om jag varit i deras kläder. Det är ju en ickefråga, väste kommunalrådet Carina Zachau (M), enligt HD.se.

Efteråt förklarade huvudrollsinnehavaren, sverigedemokraten Mikael Eskilandersson sitt agerande för tidningen:

– Vi är ju trots allt tredje största parti och borde få uppdraget ett antal gånger om året. Det är en markering från deras sida att de inte vill ha med oss, då markerar vi också, sa han.

Omröstningen slutade med att Sverigedemokraternas kandidat röstades ner.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA