SD får indraget partistöd i Skånekommun

Publicerad 2011-03-17

Trots sina två mandat får Sverigedemokraterna inget partistöd i Staffanstorps kommun. Anledningen är att politiska vildar sitter på partiets platser.

Det är Sverigedemokraterna själva som vänt sig till Staffanstorps kommun och krävt partistöd och utbildningsbidrag, rapporterar tidningen Sydsvenskan. Men kommunen säger nej. Partiet har ingen representation i fullmäktige, trots 1220 röster och två mandat.

Leif Widmark och Stefan Möller, som sitter på Sverigedemokraternas platser i Staffanstorp är nämligen inte medlemmar i partiet utan politiska vildar.

Enligt de nya regler som Staffanstorp kommun klubbade igenom i höstas ska partier som inte representeras i fullmäktige inte få något stöd.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro