SD får indraget partistöd i Skånekommun

Publicerad 2011-03-17

Trots sina två mandat får Sverigedemokraterna inget partistöd i Staffanstorps kommun. Anledningen är att politiska vildar sitter på partiets platser.

Det är Sverigedemokraterna själva som vänt sig till Staffanstorps kommun och krävt partistöd och utbildningsbidrag, rapporterar tidningen Sydsvenskan. Men kommunen säger nej. Partiet har ingen representation i fullmäktige, trots 1220 röster och två mandat.

Leif Widmark och Stefan Möller, som sitter på Sverigedemokraternas platser i Staffanstorp är nämligen inte medlemmar i partiet utan politiska vildar.

Enligt de nya regler som Staffanstorp kommun klubbade igenom i höstas ska partier som inte representeras i fullmäktige inte få något stöd.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA