SD får tom stol i kommun i Dalarna

Publicerad 2011-12-13

Sverigedemokraten Lars Göransson lämnar kommunfullmäktige i Smedjebacken. Det innebär att partiet får en tom stol i kommunen.

Under sin tid i kommunfullmäktige har Göransson bara varit på ett kommunfullmäktigesammanträde. Till DT.se har Göransson i september sagt att han inte tycker att det finns någon poäng med att besöka mötena eftersom socialdemokraterna sitter i majoritet.

– Det mesta är klart redan i kommunstyrelsen. Leif Nilsson (ordförande i kommunen red.anm) och kamraterna har ju fullständig majoritet och om högerflanken försöker bygga upp ett anfall kommer man inte längre än till mittlinjen.

Göransson hävdar även till tidningen att han blir anklagad för att vara nazist och rasist.

Sverigedemokraterna har ingen ersättare i Smedjebacken som kan ta Göranssons plats.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro