SD-festival inställd

Publicerad 2011-08-08

Kulturföreningen Gimle meddelade på måndagen att deras kulturfestival ställs in. Anledningen är att det för få som har anmält sig till festivalen

Gimle startades 2009 av Sverigedemokraternas kulturpolitiske talesperson Mattias Karlsson och den tidigare ungdomsförbundsordföranden Erik Almqvist.

I ett meddelade skriver arrangörerna att antalet anmälda är för få:

"Den primära orsaken är att för få anmälningar inkommit för att festivalen skulle kunna bära sig själv ekonomiskt."

Föreningen meddelar via meddelandet att verksamheten kommer att fortskrida och att man har planerat att anordna "kulturkvällar" under hösten. På Gimle-festivalen 2009 bjöds det bland annat på värmländsk poesi, country and western-ridning och föredrag av den sverigedemokratiske prästen Axel W Karlsson.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro