SD i Hörby röstade för flyktingmottagande

Publicerad 2011-09-13

I Hörby gick sverigedemokraterna mot partitrenden och röstade för ett flyktingavtal i socialnämnden. Fast enligt Hörbys partiordförande Roy Nilsson skedde det av ett misstag.

I slutet av augusti ställde sig sverigedemokraten Gerty Holst bakom ett avtal att kommunen ska ta emot 20 flyktingar per år. Till Skånskan säger hon att hon godkände avtalet för att hon blivit felinformerad.

- Vi fick information om att det redan var påbörjat och det bara handlade om en förlängning av det gamla avtalet och att det var försent att säga nej, säger hon till tidningen.

Partikollegan Roy Nilsson hävdar till Expo att han ännu inte pratat med Gerty Holst och att det handlar om ett misstag samt att Holst blivit "överkörd" i Socialnämnden.

- Vi har sagt i kommunfullmäktige att vi inte vill ha flyktningar på det sättet, utan att vi vill ha ett nollavtal. Vi står fast vid att vi inte vill ta hit fler flyktingar än vi kan ta hand om, säger han.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro