SD i Hörby röstade för flyktingmottagande

Publicerad 2011-09-13

I Hörby gick sverigedemokraterna mot partitrenden och röstade för ett flyktingavtal i socialnämnden. Fast enligt Hörbys partiordförande Roy Nilsson skedde det av ett misstag.

I slutet av augusti ställde sig sverigedemokraten Gerty Holst bakom ett avtal att kommunen ska ta emot 20 flyktingar per år. Till Skånskan säger hon att hon godkände avtalet för att hon blivit felinformerad.

- Vi fick information om att det redan var påbörjat och det bara handlade om en förlängning av det gamla avtalet och att det var försent att säga nej, säger hon till tidningen.

Partikollegan Roy Nilsson hävdar till Expo att han ännu inte pratat med Gerty Holst och att det handlar om ett misstag samt att Holst blivit "överkörd" i Socialnämnden.

- Vi har sagt i kommunfullmäktige att vi inte vill ha flyktningar på det sättet, utan att vi vill ha ett nollavtal. Vi står fast vid att vi inte vill ta hit fler flyktingar än vi kan ta hand om, säger han.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA