SD: kommunen stöder kriminell verksamhet

Publicerad 2011-06-07

Sverigedemokraterna i Simrishamn menar att kommunen indirekt stödjer kriminell verksamhet genom att ta emot ensamkommande flyktingbarn.

Det var i måndags som kommunfullmäktige i Simrishamn beslutade att öka sitt mottagande av ensamkommande flyktingbarn med fem platser, rapporterar Ystads Allehanda. Totalt kan kommunen nu ta emot 35 ensamkommande barn.

Samtidigt som beslutet fattades gjorde sverigedemokraten Johannes Mårtensson sitt första framträdande i fullmäktigeförsamlingen. Enligt Ystads Allehanda lämnade sverigedemokraten in en skriftlig reservation till beslutet. Där ska Mårtensson bland annat ha skrivit att kommunen indirekt stöder kriminell verksamhet genom mottagandet av ensamkommande flyktingbarn:

"Det är bättre att prioritera de människor som inte har råd att betala en människosmugglare hundratusentals kronor för att komma till Sverige, det är dessa människor som är de verkligt nödställda", skriver Mårtensson enligt tidningen.

I Expo #2/2011 finns ett längre reportage om motståndet mot ensamkommande flyktingbarn.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA