SD: kommunen stöder kriminell verksamhet

Publicerad 2011-06-07

Sverigedemokraterna i Simrishamn menar att kommunen indirekt stödjer kriminell verksamhet genom att ta emot ensamkommande flyktingbarn.

Det var i måndags som kommunfullmäktige i Simrishamn beslutade att öka sitt mottagande av ensamkommande flyktingbarn med fem platser, rapporterar Ystads Allehanda. Totalt kan kommunen nu ta emot 35 ensamkommande barn.

Samtidigt som beslutet fattades gjorde sverigedemokraten Johannes Mårtensson sitt första framträdande i fullmäktigeförsamlingen. Enligt Ystads Allehanda lämnade sverigedemokraten in en skriftlig reservation till beslutet. Där ska Mårtensson bland annat ha skrivit att kommunen indirekt stöder kriminell verksamhet genom mottagandet av ensamkommande flyktingbarn:

"Det är bättre att prioritera de människor som inte har råd att betala en människosmugglare hundratusentals kronor för att komma till Sverige, det är dessa människor som är de verkligt nödställda", skriver Mårtensson enligt tidningen.

I Expo #2/2011 finns ett längre reportage om motståndet mot ensamkommande flyktingbarn.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro