SD-ledamot lämnar fullmäktige

Publicerad 2011-01-07

Levi Klausen har begärt att få lämna sina uppdrag i Filpstads kommunfullmäktige. Det är i dagläget oklart vem som kommer ta över hans plats.

Det var på onsdagen som skrivelsen om entledigande kom in till Filipstads kommun.

Runar Filper, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Värmland, säger att det finns ersättare för Levi Klausen, men att det fortfarande är oklart vem som tar hans plats.

- Det kommer nog bli lottning mellan olika kandidater med samma antal röster, säger Runar Filper till Expo.

Det var efter att Expo uppmärksammat att Levi Klausen lagt upp muslimfientliga kommentarer på sin facebooksida som Sverigedemokraterna krävde Klausens avgång från fullmäktige och partiet.

Klausen hade bland annat skrivit att han uppmanar alla nationalister att spika upp grishuvuden på sina ytterdörrar för att hålla muslimer borta. Kommentaren lades upp timmarna efter självmordsattacken den 11 december i Stockholm.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA