SD-ledamot lämnar fullmäktige

Publicerad 2011-01-07

Levi Klausen har begärt att få lämna sina uppdrag i Filpstads kommunfullmäktige. Det är i dagläget oklart vem som kommer ta över hans plats.

Det var på onsdagen som skrivelsen om entledigande kom in till Filipstads kommun.

Runar Filper, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Värmland, säger att det finns ersättare för Levi Klausen, men att det fortfarande är oklart vem som tar hans plats.

- Det kommer nog bli lottning mellan olika kandidater med samma antal röster, säger Runar Filper till Expo.

Det var efter att Expo uppmärksammat att Levi Klausen lagt upp muslimfientliga kommentarer på sin facebooksida som Sverigedemokraterna krävde Klausens avgång från fullmäktige och partiet.

Klausen hade bland annat skrivit att han uppmanar alla nationalister att spika upp grishuvuden på sina ytterdörrar för att hålla muslimer borta. Kommentaren lades upp timmarna efter självmordsattacken den 11 december i Stockholm.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro