101207_ehn_464.jpg

Patrik Ehn är kvar som gruppledare för Sverigedemokraterna i Västra Götaland och Göteborg trots sina kontakter med extremistpartiet NPD. Foto: Expo

SD-ledare med nazistbakgrund blir kvar

Publicerad 2011-05-16

Sverigedemokraten Patrik Ehn som toppade en av partiets listor till omvalet blir kvar i partiet.
- Vi har inte vidtagit några åtgärder, säger partiledare Åkesson till Expressen.

Patrik Ehn är idag gruppledare för Sverigedemokraterna i Göteborg och Västra Götaland. Det är dock inte det enda partiet han varit aktiv inom.

Mellan 1985 och 1988 var han medlem i Nordiska rikspartiet, skriver GT på nätet. Expo har tidigare rapporterat om att Ehn så sent som 2005 undertecknade ett mejl till en partikamrat med ett nazistiskt slagord. Expressen har också avslöjat att Ehn haft kontakter med tyska extremhögerpartiet NPD.

Riksdagsledamoten William Petzäll kritiserade Ehn och sa att hans kontakter med NPD inte var godtagbara:

– Jag står fast vid att det är oacceptabelt att man har någon som helst kontakt, oavsett om det är på grund av att man känner någon sedan tidigare. NPD är enligt mig tokiga extremister som vi inte har några som helst ideologiska beröringspunkter med.

När GT konfronterade Ehn med uppgifterna inför valet sa han att "det är utrett". Han får stöd av partiledare Jimmie Åkesson.

- Patrik har förklarat de här kontakterna och vi har inte vidtagit några vidare åtgärder, säger Jimmie Åkesson till GT.

Expo har sökt William Petzäll för en kommentar.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro