SD-motion får stöd av M

Publicerad 2011-06-21

Den moderata kommunstyrelseordföranden Kjell Jansson i Norrtälje ger Sverigedemokraterna stöd i partiets önskan om att få en kungastaty i kommunens nya stadspark. UPPDATERAD.

"Jag anser att det är av stor vikt, att både känna till Sveriges historia och hedra dess stora profiler och, som i detta ärende, stadens grundläggare", skriver sverigedemokraten Bernt Grönlund i en motion till Norrtäljes kommunfullmäktige.

Grönlund syftar på Gustav II Adolf som gav Norrtälje stad sina stadsrättigheter 1622. Sverigedemokraterna vill att Norrtälje ska placera en staty av den tidigare kungen i den nya stadsparken.

Sverigedemokraterna får stöd för sin motion av både kommunstyrelseordförande Kjell Jansson (M) samt vice ordförande Berit Jansson (C). Enligt Norrtelje tidning föreslår de att kommunfullmäktige ska rösta ja till motionen.

UPPDATERING: Enligt en tjänsteman på Norrtälje kommun stöddes Sverigedemokraternas motion inledningsvis av Moderaterna och Centerpartiet. Motionen skulle ha röstats igenom på måndagskvällen, innan den här artikeln skrevs, men redan då hade Kjell Jansson och Berit Jansson backat från sitt tidigare ställningstagande.

– Stödet från Moderaterna och centern finns inte, säger tjänstemannen till Expo.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro