SD-motion får stöd av M

Publicerad 2011-06-21

Den moderata kommunstyrelseordföranden Kjell Jansson i Norrtälje ger Sverigedemokraterna stöd i partiets önskan om att få en kungastaty i kommunens nya stadspark. UPPDATERAD.

"Jag anser att det är av stor vikt, att både känna till Sveriges historia och hedra dess stora profiler och, som i detta ärende, stadens grundläggare", skriver sverigedemokraten Bernt Grönlund i en motion till Norrtäljes kommunfullmäktige.

Grönlund syftar på Gustav II Adolf som gav Norrtälje stad sina stadsrättigheter 1622. Sverigedemokraterna vill att Norrtälje ska placera en staty av den tidigare kungen i den nya stadsparken.

Sverigedemokraterna får stöd för sin motion av både kommunstyrelseordförande Kjell Jansson (M) samt vice ordförande Berit Jansson (C). Enligt Norrtelje tidning föreslår de att kommunfullmäktige ska rösta ja till motionen.

UPPDATERING: Enligt en tjänsteman på Norrtälje kommun stöddes Sverigedemokraternas motion inledningsvis av Moderaterna och Centerpartiet. Motionen skulle ha röstats igenom på måndagskvällen, innan den här artikeln skrevs, men redan då hade Kjell Jansson och Berit Jansson backat från sitt tidigare ställningstagande.

– Stödet från Moderaterna och centern finns inte, säger tjänstemannen till Expo.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA