SD-motståndare tar partiets mandat

Publicerad 2011-03-09

Efter två avhopp tar Anna Börjesson över Sverigedemokraternas mandat i Ödeshögs fullmäktige. Hon är motståndare till partiet och skrev sitt namn på en blank SD-valsedel, rapporterar Östgötacorrespondenten.

Enligt tidningen har det gått någon vecka sen Länsstyrelsen gav platsen till Anna Börjesson. Kommunen trodde då att Sverigedemokraternas plats i fullmäktige skulle bli tom, men nu säger Börjesson att hon tänker ta över mandatet som politisk vilde.

Börjesson skrev sitt namn på en tom SD-valsedel för att hindra en riktig sverigedemokrat från att ta plats i kommunen.

- Sverigedemokraterna får skylla sig själva eftersom ingen som sympatiserar med partiet varit beredd att ställa upp. Ingen från partiet har heller kontaktat mig sedan jag blivit invald. Det verkar som att de satsar sitt krut på riksdagen och skiter i kommunerna, säger Anna Börjesson till Östgötacorrespondenten.

Börjesson tillhör idag inte något parti och säger till tidningen att hon planerar att samarbeta med alla som delar det hon "tycker är rätt".
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro