SD-motståndare tar partiets mandat

Publicerad 2011-03-09

Efter två avhopp tar Anna Börjesson över Sverigedemokraternas mandat i Ödeshögs fullmäktige. Hon är motståndare till partiet och skrev sitt namn på en blank SD-valsedel, rapporterar Östgötacorrespondenten.

Enligt tidningen har det gått någon vecka sen Länsstyrelsen gav platsen till Anna Börjesson. Kommunen trodde då att Sverigedemokraternas plats i fullmäktige skulle bli tom, men nu säger Börjesson att hon tänker ta över mandatet som politisk vilde.

Börjesson skrev sitt namn på en tom SD-valsedel för att hindra en riktig sverigedemokrat från att ta plats i kommunen.

- Sverigedemokraterna får skylla sig själva eftersom ingen som sympatiserar med partiet varit beredd att ställa upp. Ingen från partiet har heller kontaktat mig sedan jag blivit invald. Det verkar som att de satsar sitt krut på riksdagen och skiter i kommunerna, säger Anna Börjesson till Östgötacorrespondenten.

Börjesson tillhör idag inte något parti och säger till tidningen att hon planerar att samarbeta med alla som delar det hon "tycker är rätt".
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA