SD-ordförande anklagas för toppstyrning

Publicerad 2011-05-24

Sverigedemokraternas distriktsordförande i Dalarna-Västmanland Marie Edenhager anklagas för toppstyrning. Det är fullmäktigeledamoten i Falun, Ove Raskopp, som står bakom påståendet.

Raskopp var valberedningens förslag till ordförande i SD-distriktet Dalarna-Västmanland vid årsmötet i vintras. Han röstades bort till förmån för Marie Edenhager som valde att ogiltigförklara valberedningens lista.

Nu skriver Raskopp på nätet: "Idag står en kamp mellan demokratiskt öppet SD och ett slutet toppstyrt parti".

– Vi vanliga måste ställa oss upp och skrika mycket mer, säger Raskopp till Expo.

På sin sajt Nixbus.se går han till hårt angrepp mot Edenhagers sätt att leda distriktet. "Baktaleri, anklagelser och hot" har blivit vardagsmat i det politiska arbetet, anser Raskopp och skriver att distriktet förvandlats till ett slutet och skrämt område.

Raskopp fortsätter med att ironisera över att Marie Edenhager tagit på sig för mycket av partiarbetet. Så mycket att nästan ingenting av det hon åtagit sig blivit gjort. Vid årsmötet som hölls tidigare i år ska flera partimedlemmar ha ifrågasatt Edenhagers arbete, något som enligt Raskopp bemötts med ilska:

" … ett ifrågasättande av Marie är strängt förbjudet, det påstås vara personangrepp och ses mycket allvarligt i partiet", skriver Raskopp.

Raskopp själv säger till Expo att han inte klarar av att hålla inne med sin kritik, trots att partiet tidigare uteslutit eller varnat medlemmar som öppet kritiserat partiledningen.

– Upp med skiten till ytan bara. Törs vi inte ta itu med de här problemen så är det kört, säger Ove Raskopp till Expo.

Expo har varit i kontakt med Marie Edenhager som fått möjlighet att kommentera anklagelserna mot henne. Hon har valt att inte återkomma i frågan.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA