SD-ordförande kvar i Dalarna-Västmanland

Publicerad 2011-03-28

Valberedningens förslag godkändes inte och Marie Edenhager blir kvar som ordförande i Sverigedemokraternas distrikt Dalarna-Västmanland. Det blev resultatet av helgens distriktsårsmöte.

Inför årsmötet hade valberedningen i förslagit en ny ordförande i form av den före detta friskolerektorn Ove Raskopp. Den sittande styrelsen menade dock att förslaget var ogiltigt eftersom styrelsen inte fått ta del av det innan första januari.

- Diskussionen på årsmötet kretsade mycket kring om förslaget var giltigt eller inte. När det sedan ogiltigförklarades var det väntat, säger Ove Raskopp till Expo.

När Expo pratar med Raskopp är han på väg till sitt arbete. Han är inte besviken över att inte ha blivit vald till ordförande och säger att han blickar framåt.

- Det är betungande att vara ordförande, och jag har redan mycket att göra.

Vad tycker du om att Marie Edenhager blir kvar som ordförande ett år till?

- Jag har inga kommentarer till det, och det får du tolka hur du vill, vilket jag också hoppas att du gör, om man säger så, säger Ove Raskopp.

Expo har sökt Marie Edenhager för en kommentar.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA