SD-ordförande kvar i Dalarna-Västmanland

Publicerad 2011-03-28

Valberedningens förslag godkändes inte och Marie Edenhager blir kvar som ordförande i Sverigedemokraternas distrikt Dalarna-Västmanland. Det blev resultatet av helgens distriktsårsmöte.

Inför årsmötet hade valberedningen i förslagit en ny ordförande i form av den före detta friskolerektorn Ove Raskopp. Den sittande styrelsen menade dock att förslaget var ogiltigt eftersom styrelsen inte fått ta del av det innan första januari.

- Diskussionen på årsmötet kretsade mycket kring om förslaget var giltigt eller inte. När det sedan ogiltigförklarades var det väntat, säger Ove Raskopp till Expo.

När Expo pratar med Raskopp är han på väg till sitt arbete. Han är inte besviken över att inte ha blivit vald till ordförande och säger att han blickar framåt.

- Det är betungande att vara ordförande, och jag har redan mycket att göra.

Vad tycker du om att Marie Edenhager blir kvar som ordförande ett år till?

- Jag har inga kommentarer till det, och det får du tolka hur du vill, vilket jag också hoppas att du gör, om man säger så, säger Ove Raskopp.

Expo har sökt Marie Edenhager för en kommentar.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro