SD-ordförande kvar i Dalarna-Västmanland

Publicerad 2011-03-28

Valberedningens förslag godkändes inte och Marie Edenhager blir kvar som ordförande i Sverigedemokraternas distrikt Dalarna-Västmanland. Det blev resultatet av helgens distriktsårsmöte.

Inför årsmötet hade valberedningen i förslagit en ny ordförande i form av den före detta friskolerektorn Ove Raskopp. Den sittande styrelsen menade dock att förslaget var ogiltigt eftersom styrelsen inte fått ta del av det innan första januari.

- Diskussionen på årsmötet kretsade mycket kring om förslaget var giltigt eller inte. När det sedan ogiltigförklarades var det väntat, säger Ove Raskopp till Expo.

När Expo pratar med Raskopp är han på väg till sitt arbete. Han är inte besviken över att inte ha blivit vald till ordförande och säger att han blickar framåt.

- Det är betungande att vara ordförande, och jag har redan mycket att göra.

Vad tycker du om att Marie Edenhager blir kvar som ordförande ett år till?

- Jag har inga kommentarer till det, och det får du tolka hur du vill, vilket jag också hoppas att du gör, om man säger så, säger Ove Raskopp.

Expo har sökt Marie Edenhager för en kommentar.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro