SD-Avesta polisanmäls

Publicerad 2011-03-02

Tiotusentals kronor misstänks ha försvunnit från Sverigedemokraternas partikassa i Avesta. Samtidigt pågår omfattande interna stridigheter bland medlemmarna, rapporterar Sveriges radio Dalanytt.

Uppemot 30 000 kronor saknas i partikassan enligt den nye ordföranden Roine Larsson.

- Jag ska gå till polisen idag och lämna en anmälan om bedrägeri, säger han till Dalanytt.

Polisanmälan riktar sig mot den tidigare styrelsen som enligt Larsson förskingrat pengar från partikassan.

Sverigedemokraternas gruppledare i Avesta, Krister Ekdahl, säger till Dalanytt att han är förvånad över polisanmälan. Det är ingenting han känner igen, förklarar Ekdahl.

- Men jag kan inte tänka mig att det finns någon här som har bedragit någon på pengar, säger Ekdahl till Dalanytt.

Roine Larsson vittnar om att det varit kaotiskt inom Sverigedemokraterna Avesta sedan valet. Tre gånger har blivit omvald som ordförande. Nu senast med stöd från alla medlemmar förutom tre. Bilden bekräftas av gruppledaren Ekdahl.

Enligt Dalanytt stoppades Roine Larsson från att kandidera för partiet i höstens val. Anledningen var hans straffregister. Han ska bland annat vara dömd för stöld, bedrägeri och ringa narkotikabrott.

– Jag har varit en gangster tidigare och det står jag för. Jag är ingen gangster nu i alla fall, säger han.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA