SD-politiker anklagar muslimska elever för skolk

Publicerad 2011-04-20

Elever som läser Svenska för invandrare i Gnosjö påstås av kommunens SD-ledamöter ställa krav på att slippa stora delar av undervisningen på fredagar. Orsaken sägs vara fredagsbön. Ett problem som varken lärare eller skolledning känner igen.

I en skrivelse uppger de tre Sverigedemokraterna att "det har kommit till vår kännedom att gruppen muslimska elever under en tid har ställt som krav att de ska få vara lediga en stor del av fredagen för att delta i fredagsbönen".
Enligt Sverigedemokraterna skulle det påverka undervisningen i Svenska för invandrare för de elever som inte är muslimer. Stämningen beskrivs som "nära nog aggressiv, speciellt när eleverna uppträder i grupp." Enligt ledamöterna ska skolk och maskningsauktioner vara vanliga på fredagarna.

Uppgifterna motsägs helt av skolledningen.
– Jag har inte hört några sådana klagomål, och det borde jag ha gjort i sådana fall, säger gymnasiechefen Klas Boberg till SVT.
Inte heller lärare på utbildningen har märkt av något av det som Sverigedemokraterna tar upp i sin skrivelse.
- Jag blev besviken, jag vet inte var de har fått det ifrån, säger läraren Fanny Herdin till SVT.
Ärendet ska behandlas i kommunens barn- och utbildningsnämnd på onsdagen.
Ulrika Lindén

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro