SD-politiker anmäld för trolöshet

Publicerad 2011-08-24

Sverigedemokraternas gruppledare i Borås, Krister Maconi har polisanmälts av partivänner för att förskingrat bidragspengar. Själv nekar Maconi till anklagelserna och menar det är en "falsk polisanmälan".

Det är ett kommunalt bidragsstöd på över 60 000 kronor som ska ha försvunnit, enligt polisanmälan. Det är sex sverigedemokrater som ligger bakom anmälan, varav fyra sitter i Borås kommunfullmäktige.

- Det är sverigedemokrater som gjort anmälan och det handlar om pengar som ska tagits, säger kammaråklagare, Maria Thorell som kommer besluta om en förundersökning ska inledas.

Sverigedemokraternas partistyrelse kommer i dagsläget inte agera utan avvakta polisutredningen enligt Eric Myrin.

- Enligt Krister Maconi själv är det en falsk polisanmälan, det är hans bild av det hela. Det verkar råda tvistigheter där, säger Eric Myrin, pressekreterare för Sverigedemokraterna

Ingen av de inblandade sverigedemokraterna vill kommentera saken.
Daniel Vergara

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro