SD-politiker anmäld för trolöshet

Publicerad 2011-08-24

Sverigedemokraternas gruppledare i Borås, Krister Maconi har polisanmälts av partivänner för att förskingrat bidragspengar. Själv nekar Maconi till anklagelserna och menar det är en "falsk polisanmälan".

Det är ett kommunalt bidragsstöd på över 60 000 kronor som ska ha försvunnit, enligt polisanmälan. Det är sex sverigedemokrater som ligger bakom anmälan, varav fyra sitter i Borås kommunfullmäktige.

- Det är sverigedemokrater som gjort anmälan och det handlar om pengar som ska tagits, säger kammaråklagare, Maria Thorell som kommer besluta om en förundersökning ska inledas.

Sverigedemokraternas partistyrelse kommer i dagsläget inte agera utan avvakta polisutredningen enligt Eric Myrin.

- Enligt Krister Maconi själv är det en falsk polisanmälan, det är hans bild av det hela. Det verkar råda tvistigheter där, säger Eric Myrin, pressekreterare för Sverigedemokraterna

Ingen av de inblandade sverigedemokraterna vill kommentera saken.
Daniel Vergara

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA