SD-politiker dömd för rattfylleri

Publicerad 2011-03-04

En sverigedemokratisk fullmäktigeledamot från en kommun i Västra Götaland har dömts för rattfylleri. Straffet bestämdes till dagsböter.

Enligt åklagarkammaren har sverigedemokraten kört bil på på en landsväg efter att han druckit alkohol. Alkoholkoncentrationen i sverigedemokratens blod uppgick till 0.36 promille när han testades.

- Det var en riktig miss i protokollet. En folköl, ett tillfälligt olycksfall, säger politikern till Expo.

I övrigt vill han inte kommentera händelsen.

Straffet bestämdes genom ett strafföreläggande till dagsböter motsvarande totalt 5000 kronor.

Politikern kandiderade till fullmäktige i kommunen i valet i höstas. Sverigedemokraterna fick drygt 3 procent av rösterna i kommunen vilket gjorde att partiet fick en plats i fullmäktige.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro